X

Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης

Οι κουκουλοφόροι έριξαν τουλάχιστον πέντε μολότοφ. Αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί.

Ant1news

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης την ώρα που βρίσκονταν σε αυτό δύο αξιωματικοί αλλά και επτά κρατούμενοι.

Ομάδα κουκουλοφόρων, αποτελούμενη από περίπου δέκα άτομα, προκάλεσε επεισόδια κάνοντας ρίψη τουλάχιστον πέντε μολότοφ. Από αυτές προκλήθηκε φωτιά σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ κατά τη φυγή τους οι δράστες έριξαν λάδια μηχανής, πιθανότατα για να φουντώσει η φωτιά.

"Οι κουκουλοφόροι που πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης ήθελαν νεκρούς", εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Το αστυνομικό τμήμα είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ και τον Ιανουάριο του 2008, όταν βρισκόταν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

 

To αστυνομικό τμήμα Πεύκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα καταθέσει ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ελπίζω αυτή τη φορά να μην πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική αδιαφορία στα θέματα της ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χθεσινή επίθεση με μολότοφ προκαλεί θλίψη και οργή και πως κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών, οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια να διασφαλίσουν την τάξη και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

Ποτάμι: Επιδρομές παντού με την ευγενική χορηγία Τόσκα και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Για εικόνες ζούγκλας κάνει λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας την επίθεση στο ΑΤ Πεύκης, αλλά και τις επιθέσεις των προηγούμενων ημερών.

"Τη νύχτα έγινε επιδρομή στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Χθες οι γνωστοί Ρουβίκωνες αποφάσισαν να υποκαταστήσουν το κράτος και μπούκαραν στον Ευαγγελισμό για να αποδώσουν δικαιοσύνη. Προχθές Ευέλπιδες δέχθηκαν επίθεση στο κέντρο της Αθήνας επειδή φορούσαν τη στολή τους. Άλλες ομάδες κάνουν εφόδους και απειλούν κρεοπωλεία και pet shops. Στα πανεπιστήμια τα κρούσματα βίας συνεχίζονται. Όποιος βάλει μια ιδεολογική ταμπέλα μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Να δέρνει, να τραμπουκίζει, να καταστρέφει. Εικόνα ζούγκλας με την ευγενική χορηγία του κ.Τόσκα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ" τονίζεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.