X

Πάτρα: συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης σε μετανάστες

Συνελήφθησαν τρεις δράστες της επίθεσης που έγινε τα ξημερώματα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός μετανάστη.

Ant1news

Τρία άτομα συνελήφθησαν για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μετανάστες.

Ο ένας από τους τρεις τραυματίες, ένας 21χρονος Αφγανός, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τα τραύματά του είναι σοβαρά.

Οι πληροφορίες αποδίδουν τα αίτια της συμπλοκής κυρίως στον έλεγχο διακίνησης μεταναστών, δηλαδή σε ποιους θα επιτραπεί από τα μέλη κυκλωμάτων να φθάσουν έξω από την περίφραξη του λιμανιού, ώστε να επιχειρήσουν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία.

Σχετικά με το επεισόδιο, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες δύο 21χρονοι και ένας 27χρονος, όλοι υπήκοοι Αφγανιστάν, αρχικά συνεπλάκησαν με άλλους τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 27, 21 και 17 ετών αντίστοιχα και στη συνέχεια τους τραυμάτισαν με αιχμηρά αντικείμενα στον θώρακα, στην κοιλιά και στο κεφάλι. Και οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου ο 21χρονος παραμένει νοσηλευόμενος.

 

Μετά την συμπλοκή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και στο σημείο του επεισοδίου κατέφθασαν άνδρες της Ασφαλείας Πατρών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και της 'Αμεσης Δράσης.

Μετά τη σύλληψη των τριών ατόμων, αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στην περιοχή, καθώς ομάδες μεταναστών ,που είχαν μαζί τους ξύλα και άλλα αντικείμενα, ήταν έτοιμες να συμπλακούν.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από το λιμάνι.