X

Σύλληψη για τους “τρομοφακέλους” στην Ευρώπη και τον Παπαδήμο

Ένας άνδρας συνελήφθη στα πλαίσια των ερευνών για τους φακέλους που είχαν σταλεί στην Ευρώπη, αλλά και για αυτόν που εξερράγη στα χέρια του Λ.Παπαδήμο.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Σήμερα νωρίς το πρωί στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πέρασαν χειροπέδες σε έναν 29χρονο, ύστερα από ένταλμα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, που χειρίζεται τη δικογραφία για την αποστολή τρομοφακέλων σε ευρωπαϊκές χώρες, το Μάρτιο του 2017, αλλά και για τον τρομοφάκελο που ενεργοποιήθηκε στα χέρια του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκάς Παπαδήμου, στις 25 Μαΐου του ίδιου χρόνου.

Ο νεαρός κατά τη σύλληψή του, στην περιοχή του μετρό Αττική, είχε τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

-8 πλαστές ταυτότητες,

-2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

-πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

-πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

 

-πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και

-φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος έχει προσαχθεί αρκετές φορές, για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στο φάκελό του υπάρχει και μία καταδίκη δύο ετών με αναστολή, πάλι για επεισόδια.

 

 

 

Οι έρευνες στο σπίτι του 29χρονου, καθώς και σε ακόμα δύο χώρους που σύχναζε, συνεχίζονται. Στο διαμέρισμα όπου διέμενε εντοπίστηκε ποσότητα δυναμίτιδας.