X

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των ληστών με το σίδερο

Η δράση της αδίστακτης συμμορίας τη μέρα των βασανιστηρίων στην 85χρονη. Τι αναφέρεται στη δικογραφία.

Ant1news

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας των ληστών με το σίδερο έρχεται στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο φαίνεται ο αρχηγός της συμμορίας να δίνει οδηγίες στους συνεργούς του.

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί στη διασταύρωση της Αγίας Ζώνης με την Καλλιφρονά και το βίντεο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία δημοσιεύει το bloko.gr.

Ο αρχηγός, που είναι ΑμΕΑ βρισκόταν στο σημείο επί 3,5 ώρες συνεχόμενα και στηριζόμενος στις πατερίτσες του έδινε εντολές στους συνεργάτες του, οι οποίοι στη συνέχεια τον ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα ή κοσμήματα, παρά τις πληροφορίες που είχαν προηγουμένως.

Τελικά κατέληξαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, από την οποία απέσπασαν μόνο 60 ευρώ, κάτι που τους προκάλεσε οργή, με αποτέλεσμα να της ασκήσουν σωματική βία, η οποία έφτασε μέχρι και στο να την κάψουν με σίδερο.

Ο τρόπος της δράσης τους δεν περιορίστηκε στην παρουσία του αρχηγού στο σημείο, καθώς στην άλλη γωνία, συμβολή Αγίας Ζώνης και Αστυπάλαιας, υπήρχε άλλος συνεργός, ώστε να υπάρχει και πλήρης έλεγχος της περιοχής δράσης.

‘Ενας άλλος, τρίτος, παρατηρητής ήταν σε τρίτο σημείο, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα τρίγωνο ενώ οι επιβαίνοντες σε άλλα δύο ΙΧ που το ένα στάθμευσε στη συμβολή της Λέσβου με την Ψυττάλειας και το δεύτερο στην συμβολή της τελευταίας με την Μυτιλήνης, αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης κι εφόδου.

Μετά από τρεισίμισι ώρες σκληρού όσο και οργιαστικού για την ανθρώπινη συνείδηση βασανισμού, πείστηκαν πως δεν υπήρχε θησαυρός παρά μόνο άνθρακες, παίρνοντας έτσι και μόνο την απόφαση ν' αποχωρήσουν σε ... στρατιωτικό σχηματισμό. Πέντε αυτοκίνητα, το ένα πίσω από το άλλο.

Τί άφησαν πίσω τους; Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 85χρονη βρέθηκε μπροστά σε μια άμορφη ανθρώπινη μάζα. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, η γνωμάτευση του κάνει λόγο για εγκαύματα τρίτου βαθμού στο στήθος. Σπασμένη μύτη, σπασμένα δόντια κι εξάρθρωση γνάθου. Τόσο ωμή κι απροκάλυπτη βία, σε μια ανήμπορη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, από την εργαστηριακή ανάλυση στο τμήμα DNA των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, προέκυψε η εμπλοκή της άγριας συμμορίας των σαδιστών σε ακόμη τρεις επιθέσεις, ενώ αποκαλύφθηκαν ακόμα δύο όταν τα θύματα αναγνώρισαν δικά τους κλοπιμαία στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Τέλος, ο ένας από τους επτά ληστές, αποκαλύφθηκε πως καταζητείται στη χώρα του για ληστεία μετά φόνου.