X

Εξάρχεια: πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη

"Στόχος" ήταν πιθανότατα ο "φρουρός" των ΜΑΤ. Συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Σε διπλανό μαγαζί βρήκε η μία σφαίρα. Δραματική μαρτυρία του αστυνομικού.

Ant1news

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς γύρω στις 19:30 σημειώθηκαν πυροβολισμοί κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία αναφέρουν ότι άγνωστοι, άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι σταθμευμένη σχεδόν έξω απο το κτήριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι.

Οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού καλύφθηκαν όπως μπορούσαν στο άκουσμα των πυροβολισμών κι αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, μετά και τις συμβουλές των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το κτήριο.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι, που ξεκίνησαν απο την γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Διδότου, έριξαν 4-5 σφαίρες κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη 50.

 

Όπως λένε οι αστυνομικοί, ενδεχομένως, στόχος του δράστη να ήταν ο φρουρός που βρίσκεται πάντα επί της οδού Διδότου.

Ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποιος απο τους άνδρες των ΜΑΤ ή αστυνομικός απο άλλη μονάδα στην περιοχή πρόλαβε να πυροβολήσει ανταποδίδοντας στους άγνωστους δράστες. 

 

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 4 κάλυκες, ενώ ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Μαρτυρίες λένε ότι μία απο τις σφαίρες έχει "τρυπήσει" κατάστημα με ενδύματα, που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του Κινήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροβολισμοί προέρχονται από καλάσνικοφ και οι άντρες που έριξαν τους πυροβολισμούς ήταν πεζοί.

 

Η Αστυνομία αναζητά μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμoύ με ένα επιβάτη, μετά απο τις πληροφορίες που έδωσε ο αστυνομικός που ήταν ο φρουρός επί της Διδότου. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι στιγμιαία είδε έναν άντρα να τον σημαδεύει και την λάμψη από το όπλο του την ώρα που πυροβολούσε.

H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει μιλήσει με κυβερνητικά στελέχη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και είναι πλέον η ώρα η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και "να μας πει επιτέλους τι θα κάνει"

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα".

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, η οποία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσρων του ΑΝΤ1

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη των κομμάτων για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Μαξίμου το οποίο σε ανακοίνωση του τονίζει, «καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας το περιστατικό ρίψης πυροβολισμών στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, δήλωσε, «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της αναφέρει, «τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας».

Να «αναλάβει τις ευθύνες του» κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά από την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας», υπογράμμισε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του «καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν».

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζήτησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, λίγη ώρα μετά από την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.