X

Δεύτερη επίθεση με καλάσνικοφ στο ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα χρόνο

Στόχος οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τι είπαν στον ΑΝΤ1, η Φώφη Γεννηματά και ο Παύλος Χρηστίδης.

Ant1news

Στόχος για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο έγιναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη. Άγνωστοι είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντιον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία στις 10 Ιανουαρίου

Η νέα επίθεση έγινε σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία, περί τις 19.30 , όταν άγνωστοι, διερχόμενοι με ΙΧ άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι σταθμευμένη σχεδόν έξω απο το κτήριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι.

Οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού καλύφθηκαν όπως μπορούσαν στο άκουσμα των πυροβολισμών κι αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, μετά και τις συμβουλές των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το κτήριο.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι, που ξεκίνησαν απο την γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Διδότου, έριξαν 4-5 σφαίρες κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη 50.

Όπως λένε οι αστυνομικοί, ενδεχομένως, στόχος του δράστη να ήταν ο φρουρός που βρίσκεται πάντα επί της οδού Διδότου.

Ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποιος απο τους άνδρες των ΜΑΤ ή αστυνομικός απο άλλη μονάδα στην περιοχή πρόλαβε να πυροβολήσει ανταποδίδοντας στους άγνωστους δράστες. 

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 4 κάλυκες, ενώ ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Μαρτυρίες λένε ότι μία απο τις σφαίρες έχει "τρυπήσει" κατάστημα με ενδύματα, που βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του Κινήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροβολισμοί προέρχονται από καλάσνικοφ.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει τι θα κάνει επιτέλους

«Αναλυτική ενημέρωση δεν έχω, περιμένω τώρα από συνεργάτες μου που έχουν επισκεφθεί το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ να πάρω περισσότερες πληροφορίες», είπε εμφανώς σοκαρισμένη και εξοργισμένη η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

«Έχω πάνω από έναν χρόνο που έχω ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό, έχω ζητήσει να μας πουν τι θα κάνουν» είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας «περιμένουμε να δούμε ποιο είναι αυτό το περιβόητο σχέδιο με το οποίο θα ελέγξουν την περιοχή».

Με σχεδόν τρεμάμενη φωνή, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε «είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει κατ΄ επανάληψη. Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα» και προσέθεσε «είμαστε πραγματικά σοκαρισμένοι κι εμείς και τα παιδιά που δουλεύουν στην βάρδια, οι ίδιοι οι αστυνομικοί που δεν ξέρουν αν το επεισόδιο έχει τελειώσει εδώ».

«Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να επικοινωνήσω ξανά με τον Νίκο Τόσκα, τα έχουμε πει τόσες φορές, αυτοί πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας και να μας πουν επιτέλους τι θα κάνουν», απάντήσε σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ότι «όλα περνούν από το μυαλό μας, ακόμη και η σχέση του γεγονότος με την εκλογική διαδικασία στην Κεντροαριστερά, που πάντως θα την πάμε μέχρι τέλους».

Χρηστίδης: ευτύχημα ότι δεν είχαμε κάποιο θύμα σήμερα στο ΠΑΣΟΚ

«Δεχθήκαμε μια επίθεση και ακούσαμε πυροβολισμούς,. Μας σόκαρε όλους. Ήταν περίπου 30-40 άτομα στα γραφεία εκείνη την ώρα στα γραφεία» είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στην Χαριλάου Τρικούπη», συμπληρώνοντας «κάθε εβδομάδα έχουμε περιστατικά και επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος».

«Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοια περιστατικά με την εκλογική διαδικασία για την Κεντοραριστερά», συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης, καταλήγοντας «πρέπει να τελειώσουμε με τα άβατα» και τονίζοντας ότι «είναι ευτύχημα ότι δεν είχαμε κάποιο θύμα σήμερα». 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ