X

Συγκλονίζει ο αστυνομικός - “στόχος” της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ: Σώθηκα από θαύμα

Πως περιγράφει ο αστυνομικός τις δραματικές στιγμές που έζησε. Ίσως για ένα δευτερόλεπτο να γλίτωσε τη ζωή του!

Ant1news

«Τον είδα να έρχεται με προτεταμένο το όπλο. Φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Ήταν ψηλός, περίπου 1.85 ύψος. Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε άκουσα τους πυροβολισμούς και έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο για να προφυλαχθώ.

Όταν σηκώθηκα είδα το σκάψιμο της βολίδας πάνω στην κολόνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου. Σώθηκα από θαύμα», περιέγραψε στους συναδέλφους του, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο αστυνομικός που βρέθηκε στο στόχαστρο των δραστών της χθεσινής επίθεσης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και σώθηκε, σώζοντας και τους συναδέλφους του, χάρη στα αντανακλαστικά του.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση και τονίζουν ότι οι δράστες «ήθελαν αίμα. Ήθελαν νεκρούς».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν Καλάσνικοφ 7,62 mm και είναι το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί σε τρεις ακόμα επιθέσεις την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

 

Πρόκειται για την οργάνωση που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο αστυνομικών. Και σε εκείνη την περίπτωση, ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο είχε πέσει στο έδαφος, γλιτώνοντας από τα δολοφονικά πυρά. Είχε στοχεύει, επίσης, τα γραφεί του ΠΑΣΟΚ  με δύο βολίδες από καλάσνικοφ και το Μάιο του 2014, λίγο πριν από τις ευρωοεκλογές.

 

 

Το χτεσινό χτύπημα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι' αυτό εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.