X

“Περιοδεία” διαρρηκτών σε Δημαρχεία της Θεσσαλίας

Στόχος ληστών τόσο το Δημαρχείο Αγιάς, όσο και το Δημαρχείο Κιλελέρ. Από το Δημαρχείο Ζαγορά "σήκωσαν" και το χρηματοκιβώτιο!

Ant1news

To Δημαρχείο Αγιάς, το Δημαρχείο Κιλελέρ αλλά και το Δημαρχείο Ζαγοράς έβαλαν στο στόχαστρό τους αδίστακτοι ληστές, αποσπώντας χρήματα και υπολογιστές.

Στην πρώτη περίπτωση, στο Δημαρχείο της Αγιάς, άγνωστοι παραβίασαν με λοστό πόρτα του δημαρχείου και αφού εισέβαλαν στο γραφείο του Δημάρχου απέσπασαν 500 ευρώ και τον προσωπικό του υπολογιστή.

Η κλοπή, σύμφωνα με το larissanet.gr, έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας από υπαλλήλους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όσον αναφορά στη δεύτερη υπόθεση, αυτή του Δημαρχείου Κιλελέρ, οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο κτίριο προσπαθώντας να εντοπίσουν το χρηματοκιβώτιο του Δήμου.

Αφού το βρήκαν, προσπάθησαν με διαρρηκτικά εργαλεία να το ανοίξουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τράπηκαν σε φυγή. Τη διάρρηξη αντελήφθησαν υπάλληλοι του δημαρχείου το πρωί της Δευτέρας.

Ένα ακόμα "χτύπημα" ληστών έγινε στο Δημαρχείο της Ζαγοράς, από όπου οι δράστες κατάφεραν να ανοίξουν το  χρηματοκιβώτιο και να αρπάξουν 4.000 ευρώ που φυλλάσονταν μέσα. Υπολογίζεται ότι η διάρρηξη διαπράχθηκε από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι την νύχτα της Κυριακής, χρονικό διάστημα που το παραδοσιακό κτίριο του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου στο Πήλιο, ήταν κλειστό.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες φαίνεται ότι παραβίασαν πόρτα που υπάρχει στην πίσω πλευρά του dημαρχείου,προς την πλευρά της πλατείας, και η αστυνομία διερευνά την υπόθεση, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να σχετίζεται το συμβάν με τις διαρρήξεις και στα δημαρχεία Αγιάς και Κιλελέρ της Λάρισας, όπου και εκεί διαπιστώθηκαν διαρρήξεις σήμερα το πρωί.