X

Ανακατάληψη της κατάληψης στα Εξάρχεια που εκκενώθηκε την περασμένη Κυριακή

Τα ίδια άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα μετά τις συλλήψεις τους φαίνεται πως κατέλαβαν ξανά το κτήριο της Καλλιδρομίου.

Ant1news

Ανακατέλαβαν το κτήριο της οδού Καλλιδρομίου οι συλληφθέντες της περασμένης εβδομάδας, που αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες μέρες μετά τη σύλληψή τους.

Μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων ήταν και ένας 43χρονος Έλληνας, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή του στη «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το ακίνητο στα Εξάρχεια είχε εκκενωθεί την περασμένη Κυριακή, μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και μέσα σε αυτό βρίσκονταν δύο Έλληνες και δύο Γερμανοί. Κατασχέθηκαν, επίσης, μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια και άλλα πολεμοφόδια, ενώ το κτήριο χαρακτηρίστηκε από αστυνομικούς ως «ορμητήριο» για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Σήμερα το πρωί ωστόσο, το κτήριο ανακαταλήφθηκε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία έκαναν και ανάρτηση σε γνωστή τους ιστοσελίδα, τονίζοντας ότι «η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει» και υπερασπιζόμενοι «τους φυλακισμένους κατά του νέου σωφρονιστικού κώδικα» και τους απεργούς πείνας Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα.

Το κτήριο μετά την αρχική του εκκένωση είχε παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη του σε ΜΚΟ, ενώ είχε τοποθετηθεί και πλέγμα, που όπως αποδείχθηκε δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την ανακατάληψή του.