X

Αντιεξουσιαστές τα έκανα “γυαλιά καρφιά” στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (φωτο)

Φοιτητές κατήγγειλαν ξυλοδαρμό σε βάρος τους. Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν υλικές καταστροφές σε διάφορους χώρους...

Ant1news

Εισβολή αντιεξουσιαστών σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 10 κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο Πανεπιστήμιο, για άγνωστους ακόμα λόγους, προκαλώντας υλικές ζημιές με λοστούς σε αρκετούς χώρους του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, έσπασαν τραπεζάκια παρατάξεων και ξήλωσαν αφίσες της ΔΑΠ, ενώ έριξαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που υπάρχει στο χώρο.

Οι κουκουλοφόροι αφού φώναξαν συνθήματα στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ αρκετοί ήταν οι φοιτητές που κατήγγειλαν ξυλοδαρμό σε βάρος τους από τους αντιεξουσιαστές.

Το Ποτάμι: ο νόμος περί ασύλου προτρέπει τους ταραξίες

«Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο γίνεται στόχος βανδάλων χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 10-15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκαναν σημαντικές ζημιές, τραυματίζοντας μάλιστα και φοιτητές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε Το Ποτάμι για την επίθεση.

«Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, με βάση τον τελευταίο νόμο περί ασύλου, απαιτεί να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο και να αποφασίσει να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Δεν μπορεί δηλαδή η αστυνομία να επέμβει αυταπάγγελτα σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση εκμεταλλεύονται εξωπανεπιστημιακές, κατά κύριο λόγο, ομάδες προκειμένου να κάνουν τέτοιες ‘καταδρομικές’ επιχειρήσεις.

Αντί λοιπόν ο νόμος περί ασύλου να αποτρέπει, μάλλον τελικά προτρέπει τους κουκουλοφόρους ταραξίες για τέτοιες επιχειρήσεις».

 

Ποτάμι: Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται το νόμο περί ασύλου

«Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο γίνεται στόχος βανδάλων χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 10-15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκαναν σημαντικές ζημιές, τραυματίζοντας μάλιστα και φοιτητές. Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, με βάση τον τελευταίο νόμο περί ασύλου, απαιτεί να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο και να αποφασίσει να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Δεν μπορεί δηλαδή η αστυνομία να επέμβει αυταπάγγελτα σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση εκμεταλλεύονται εξωπανεπιστημιακές, κατά κύριο λόγο, ομάδες προκειμένου να κάνουν τέτοιες «καταδρομικές» επιχειρήσεις. Αντί λοιπόν ο νόμος περί ασύλου να αποτρέπει, μάλλον τελικά προτρέπει τους κουκουλοφόρους ταραξίες για τέτοιες επιχειρήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι.