X

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΟΣΕ από υπαλλήλους του και Ρομά

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ στοίχισε στον ΟΣΕ η μεγάλη απάτη που αποκαλύφθηκε, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη από το 2015.

Ant1news

Οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών πώλησης σκραπ του Οργανισμού, λαμβάνοντας την ανάλογη μίζα, από τρία κυκλώματα Ρομά.

Με τον τρόπο αυτόν, τα τρία κυκλώματα των Ρομά πέταγαν εκτός διαγωνισμού άτομα που ενδιαφέρονταν για το διαγωνισμό, αφού είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Στη συνέχεια, έβρισκαν μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους «λάδωναν» και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Τα μέλη των επιτροπών τους έδιναν έτσι μεγαλύτερη ποσότητα σκραπ ή μικρότερη, για να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα, αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία μεταφέρονταν από μια αποθήκη σε άλλη, βάσει της διαδικασίας. Αυτά στη συνέχεια κατέληγαν στους Ρομά, με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ, ο οποίος τους έδινε τα απαραίτητα χαρτιά.

Μονάχα σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.

Όπως διαπιστώθηκε, τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει από 15.000 έως 25.000 ευρώ έκαστος. Και οι οκτώ έλαβαν συνολικά 100.000 ευρώ.

Τα χρήματα κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες από όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Ενδεικτικό είναι ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.

Η κομπίνα είχε ξεκινήσει από το 2015 και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και έντεκα Ρομά, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει σήμερα, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.