X

Εγκλωβισμένοι ένοικοι σπιτιού που κατέρρευσε στην Νεστάνη

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση ενός ατόμου. Ανασύρθηκε σώος ένας απο τους δύο εγκλωβισμένους.

Ant1news

Στέγη παλαιού σπιτιού, στην Νεστάνη, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εργασιών, γύρω στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Από την κατάρρευση της στέγης καταπλακώθηκαν δύο άτομα (ένας Έλληνας και ένας Αλβανός) που εργάζονταν σε αυτό. 

Η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο χωριό για να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ενός ατόμου, του 50χρονου Έλληνα Σ. ΜΠ. ήταν αίσια και ολοκληρώθηκε άμεσα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 αναφέρει, πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

 

Για το δεύτερο, όμως, άτομο, η επιχείρηση απεγκλωβισμού, συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, υπό δύσκολες συνθήκες, αφού στο χωριό έριχνε χιονόνερο, ενώ ο σωρός από μπάζα και ξύλα καθιστούσαν επιτακτική ανάγκη να γίνουν “χειρουργικές κινήσεις” από τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εγκλωβισμένος δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Βάσει νεότερης ενημέρωσης ζητήθηκε από την Πυροσβεστική η συνδρομή και της ΕΜΑΚ από την Αθήνα, ώστε να συμβάλει και αυτή με τα ειδικά εργαλεία που διαθέτει στην προσπάθεια απεγκλωβισμού του δεύτερου ατόμου, που όσο περνούν οι ώρες, μηδενίζονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανό.

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 και βίντεο με πλάνα και δηλώσεις του Προέδρου του χωριού Ν. Καραλή και του Αντιδημάρχου Τρίπολης Σ. Παπαδημητρίου που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στη Νεστάνη και συνέδραμε με μηχάνημα του δήμου στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.