X

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες. Ανενόχλητα, δεκάδες μέλη της ομάδας έφθασαν ως τον 6ο (!) όροφο και το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ant1news

Περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι, φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας φέιγ βολάν με συνθήματα, κατά των πλειστηριασμών και των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε απο την Βουλή, για την απεργία.

Οι εσβολείς μπήκαν αρχικά στο γραφείο των δημοσιογράφων, στον 6ο όροφο του κτηρίου στην οδό Νίκης.

Στη συνέχεια εισέβαλαν στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναστατώνοντας τους συνεργάτες του.

Αμέσως μετά, ανενόχλητοι έφθσαν ως τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου 

Οι εισβολείς ανέβηκαν από το ισόγειο μέχρι τον 7ο όροφο του κτηρίου του Υπουργείου Οικονομικών με τα πόδια και χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους ούτε κάποιος να προσπαθήσει να τους εμποδίσει.

Στα φειγ βολάν που πέταξαν αναγράφονταν τα εξής συνθήματα:

«Από την πρώτη κατοικία ως την απεργία, δεν έχει τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η αλητεία» -  «Φοροληστρικό υπουργείο, του Τσακαλώτου το σφαγείο» - «Οργάνωση και αγώνας για να φέρουμε τα …πάνω – κάτω».

 

 

ΝΔ: πάλι καλά που δεν τους μίσθωσαν και ταξί

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται «μετά τις εφόδους στη Βουλή, τις πρεσβείες, το Πεντάγωνο, και την παροιμιώδη απάθεια που επέδειξε η Κυβέρνηση, προφανώς δεν περιμέναμε άλλη αντίδραση στη σημερινή νέα “επίσκεψη” των ακτιβιστών του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο των Οικονομικών. Πάλι καλά που αυτή τη φορά δεν τους μίσθωσαν ταξί και έφυγαν με δικά τους έξοδα». 

 

 

 

Χριστοφιλοπούλου: ο Τόσκας παριστάνει ακόμη τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σε δήλωση της, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρει «για ακόμη μία φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: Εισβολή Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά. Ενώ συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται τα άβατα για την Αστυνομία και τους πολίτες, ορισμένοι ημέτεροι μπαχαλάκηδες έχουν το ελεύθερο να μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία, στη Βουλή και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, να διαδηλώνουν και να απειλούν. Έχει πλέον καταργηθεί κάθε προστασία εργαζομένων και πολιτών στα δημόσια κτίρια. Κατά τα άλλα, ο κ. Τόσκας παριστάνει ακόμη τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη…»