X

“Συμβόλαιο” θανάτου βλέπουν οι Αρχές πίσω από τη δολοφονία Στεφανάκου

Ποιοί ήθελαν νεκρό τον Βασίλη Στεφανάκο. Γιατί ανησυχεί η αστυνομία για νέο αιματοκύλισμα στη νύχτα. Το προφίλ των δολοφόνων του προσπαθούν να συνθέσουν οι Αρχές.

Ant1news

Μαφιόζικο χτύπημα ήταν το καρτέρι θανάτου στον Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι. Δύο εκτελεστές τον "γάζωσαν" με περισσότερες από 20 σφαίρες μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του.  Στην συνέχεια εξαφανίστηκαν με μία μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Ο Βασίλης Στεφανάκος λίγα λεπτά νωρίτερα, βρισκόταν στο γραφείο του. Συνήθως είχε προσωπική συνοδεία, όμως εκείνη την ώρα βγήκε μόνος για να πάει στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο ακριβώς απ' έξω. Οι εκτελεστές, που εκτιμάται ότι τον παρακολουθούσαν, έστησαν καρτέρι θανάτου. Περίμεναν το «πράσινο φως» από τρίτο άτομο που τους ειδοποίησε και τότε έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε ένα 38αρι περίστροφο, που το θύμα δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Είχε άλλωστε ανοιχτούς λογαριασμούς με κυκλώματα της νύχτας. Ο Βασίλης Στεφανάκος θεωρείτο από πολλούς ο νονός των νονών. Είχε το σεβασμό ακόμα και των αντιπάλων του, λένε πολλοί, αλλά ταυτόχρονα είχε και εχθρούς.

Στην Ασφάλεια μιλούν με βεβαιότητα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να μην βάλουν στο τραπέζι με τα σενάριά τους εκείνο του να κρύβεται πίσω από την εκτέλεση Στεφανάκου, μία αντίπαλη οικογένεια - ομάδα και φυσικά η δολοφονία του να είναι συνέχεια μιας βεντέτας, που άνοιξε στο παρελθόν με τη δολοφονία κάποιου άλλου νονού της νύχτας.

 

Φωτογραφία: Alpha

Στην ΕΛ.ΑΣ επικρατεί ένας προβληματισμός από χθες το βράδυ. Όσο ο Βασίλης Στεφανάκος είχε τα ηνία, υπήρχε μία ισορροπία στον κόσμο της νύχτας, που τώρα έχει διαταραχθεί.Ποιος θα λάβει τώρα τα ηνία; Ποιος θα έχει τη δύναμη, που είχε ο 58χρονος; Θα είναι ένας ή περισσότεροι;

Θεωρούν δεδομένο ότι η πλευρά Στεφανάκου θα αντιδράσει. Λένε, λοιπόν, ότι εάν μάθουν οι δικοί του πως πίσω από την εκτέλεση βρίσκεται ο Χ ή ο Ψ τότε θα πάρουν εκδίκηση, χωρίς να ψάξουν αποδείξεις. "Δεν είναι δικαστήριο" έλεγε αξιωματικός στον ΑΝΤ1.

Οι Αρχές, πάντως, δεν περιμένουν κάτι ιδιαίτερο από τα εγκληματολογικά, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες είναι πολύ προσεκτικοί. Δεν περιμένουν ούτε μαρτυρίες, γιατί ο νόμος της σιωπής είναι πολύ δυνατός.

Ποιοι ήταν όμως αυτοί που ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση; Πως κατάφεραν να τον παρακολουθούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί; Οι δράστες της δολοφονίας είχαν ομάδα υποστήριξης για να αντιδράσουν αν στράβωνε η δουλειά; Γιατί ήταν μόνος του ο Στεφανάκος τη μοιραία στιγμή;

 

«Άκουσα πυροβολισμούς. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα έναν άντρα, που δεν μπορώ να περιγράψω, να πυροβολεί με ένα μακρύ όπλο προς ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αμέσως μετά είδα τον οπλοφόρο να ανεβαίνει σε μία λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού, που έφθασε, και μαζί με τον οδηγό φύγανε με κατεύθυνση Ελευσίνα-Σκαραμαγκά. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω κανέναν από τους δύο» λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι που βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές εναντίον δημοσιογράφων, τεχνικών και φωτογράφων με τους αστυνομικούς να είναι απλοί θεατές όσων διαδραματίζονταν.

«Είναι απαράδεκτη η χθεσινή στάση της Αστυνομίας. Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διεξάγει αμέσως έρευνα, να καταλογίσει τις ευθύνες και να μας απαντήσει για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν εναντίον των συναδέλφων αλλά και ανυπεράσπιστων συμπολιτών μας» τονίζει η ΕΣΗΕΑ.