X

Εισβολή του “Ρουβίκωνα” σε Εφορία (βίντεο)

Αντιεξουσιαστές έφθσαν ως τον Έφορο και διαμαρτυρήθηκαν για συγκεκριμένο πλειστηριασμό. Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι αστυνομικοί.

Ant1news

Ομάδα 20-25 μελών του "Ρουβίκωνα" εισέβαλε λίγο πριν απο τις 12:00 στην ΙΖ ' Εφορία, επί της οδού Δαμάρεως 175, στο Παγκράτι, φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας φέιγ - βολάν.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης "αναρχικής συλλογικότητας", προχώρησαν στην κίνηση τους αυτή διαμαρτυρόμενοι για τον πλειστηριασμό, σε βάρος μιας ηλικιωμένης, στου Ζωγράφου. 

Μεταξύ άλλων, σε κείμενο τους, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αναφέρουν ότι αντιδρούν στην "εγκληματική -πλην «νόμιμη», «αναγκαστική» και «απλά διαδικαστική»- ενέργεια της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών, που εξέδωσε εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μία συνταξιούχου στο δήμο Ζωγράφου. Για μικροοφειλές στην εφορία της τάξης των 4.798 ευρώ, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ΕΝΦΙΑ από το 2012 και μετά, πετούν στο δρόμο μία συνταξιούχο βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι της, ένα διαμέρισμα 51 τ.μ".

Στο βίντεο που ανάρτησε ο "Ρουβίκωνας" στο διαδίκτυο, η ομάδα των αντιεξουσιαστών έχει φθάσει ως το Γραφείο του Εφόρου, στον οποίο αναφέρει τα στοιχεία του πλειστηριασμού και ζητά την παρέμβαση του, ώστε να μην διενεργηθεί ο εν λόγω πλειστηριασμός, ενώ στο τέλος του βίντεο, μέλη της ομάδας πετούν φέιγ- βολάν εντός και εκτός του κτηρίου.

Η "παρέμβαση" των μελών του "Ρουβίκωνα" έρχεται λίγη ώρα μετά απο τις νέες προειδοποιήσεις των αστυνομικών ότι δεν θα μετέχουν σε έξωση οφειλετών απο τα σπίτια τους, καθώς και για κινητοποιήσεις την ώρα των πλειστηριασμών.

 

 

 

 


Κοινή ερώτηση Ποτάμι - ΔΗ.ΣΥ προς τον Υπουργό Εσωτερικών

"Eπιθέσεις σε συμβολαιογραφεία συνοδευόμενες με απειλές, εισβολές στα κεντρικά της ΔΕΗ, στο Πεντάγωνο, στις πρεσβείας της Ισπανίας και του Ισραήλ, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στα Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μακεδονίας Θράκης, σε μια σειρά από ΔΟΥ σε διάφορες πόλεις, στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, σε σούπερ μάρκετ, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στην Γενική Γραμματεία Πληροφριακών Συστημάτων. Πρόκειται για μερικές από τις «ακτιβιστικές», όπως έχουν χαρακτηριστεί από στελέχη της κυβέρνησης, δράσεις της αντιεξουσιαστικής, όπως αυτοαποκαλείται, ομάδας Ρουβίκωνας. Και κατά τα ειωθότα, πολλές φορές οι δράσεις να συνοδεύονται και με σχετικές αναρτήσεις στην γνωστή ιστοσελίδα indymedia, που εξακολουθεί να «φιλοξενείται» από το ΕΜΠ, ενώ η ομάδα έχει στη διάθεσή της μέχρι και… ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open για να γνωστοποιεί τις δράσεις της!

Κατά καιρούς έχει επιδειχθεί αδικαιολόγητη ανοχή στη δράση της ομάδας αυτής από την κυβέρνηση, ενώ ανώτεροι θεσμικοί παράγοντες είχαν πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων όταν είχαν εισβάλει στο κτήριο της Βουλής. Συνάμα, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος από τα πρώτα που φρόντισε ήταν η αλλαγή του γνωστού «τρομονόμου» επί το ελαστικότερον.

Έχει υπολογιστεί το ύψος των ζημιών που έχει προκληθεί από τη δράση τους; Θα καταβληθεί κάποια αποζημίωση στους πληγέντες; Έχουν ληφθεί μέτρα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των μελών της ομάδας ή μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό τέτοιων δράσεων;", είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν στον Υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Δανέλλης, από κοινού με τους βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. Θανάση Θεοχαρόπουλο και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

 

ΔΗ.ΣΥ: και πάλι οι Δημόσιες Υπηρεσίες έρμαιο στις ορέξεις "μπαχαλάκηδων"

Η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι για ακόμη μία φορά «άγνωστα» μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν σε κτίριο Δημόσιας Υπηρεσίας.

"Η αδράνεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποδείξει ότι προστατεύει ορισμένους επιλεκτικά και  χρησιμοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. όπως τη βολεύει" τονίζει η κα Χριστοφιλοπούλου και προσθέτει:

"Ένα όμως είναι σίγουρο: Αφήνει συστηματικά τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τη δημόσια περιουσία έρμαιο στις ορέξεις των ημέτερων «μπαχαλάκηδων». Ακόμη και την αστυνομία την αντιμετωπίζει ως κομματικό εργαλείο, αποδεικνύοντας το μέγεθος του καθεστωτισμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"