X

Εξαρθρώθηκαν σπείρες διακίνησης ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη όπου ο τσιλιαδόρος διέφυγε εμβολίζοντας το περιπολικό. Σε καφενείο «βιτρίνα» στην Κρήτη, διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Ant1news

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 39 ετών, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς και μία 20χρονη Ελληνίδα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών. Ακόμη, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 33χρονος Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τα παραπάνω τέσσερα άτομα να επιβαίνουν σε δύο οχήματα και να επιχειρούν να πουλήσουν μεγάλη ποσότητα κάνναβης, ενώ ο 33χρονος επέβαινε σε άλλο όχημα έχοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestval.gr.

Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, απορρίπτοντας τις ποσότητες ναρκωτικών, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν τα παραπάνω 4 άτομα και συνελήφθησαν. Ο 33χρονος διέφυγε της σύλληψης εμβολίζοντας υπηρεσιακό αυτοκίνητο, στο οποίο προκάλεσε υλικές ζημιές και αναζητείται.

 

Στην περιοχή εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολικά 27 κιλά και 52 γραμμάρια κάνναβης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης 671 γραμμαρίων, ένα κυνηγετικό όπλο και έξι φυσίγγια.

Τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν, όπως και 5 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Κρήτη: με «βιτρίνα» το καφενείο διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν έφοδο το απόγευμα της Δευτέρας σε καφενείο στην περιοχή της Μεσσαράς, όταν ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα χασίς τόσο σε αποξηραμένη μορφή όσο και σε μορφή σοκολάτας και φόρεσαν χειροπέδες στους συνεταίρους του καταστήματος.

Άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς μετά από πληροφορίες που είχαν για την παράνομη δραστηριότητα των εν λόγω ατόμων πραγματοποίησαν επιχείρηση, όπου πραγματικά έβγαλαν… λαβράκι.

Στους χώρους του καφενείου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 16,4 κιλά χασίς σε αποξηραμένη μορφή και 2,5 κιλά χασίς σε μορφή σοκολάτας, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 47 ετών, οι οποίοι λειτουργούσαν από κοινού το κατάστημα.

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, μια και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για ποινική υπόθεση, ενώ ο δεύτερος είναι σύζυγος αστυνομικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretapost.gr.

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν διαπίστωσαν ότι στο πατάρι του καφενείου, οι δύο άνδρες είχαν στήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατεργασίας κάνναβης (ηλεκτρικό αναδευτήρα, κόσκινα, αυτοσχέδιο καλούπι και λοιπά υποβοηθητικά εργαλεία και σκεύη), ενώ σε διάφορα σημεία είχαν κρύψει τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα κέρδη από τις ποσότητες που κατασχέθηκαν θα έφταναν τις 100.000 ευρώ.