X

Μολότοφ και τραυματίες στο στέκι Φαβέλα στον Πειραιά

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

Ant1news

Ομάδα από περίπου 8 άτομα, κρατώντας πυρσούς και λοστούς, επιτέθηκε λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα", στην οδό Ναυάρχου Βούτση 11 στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Από την επίθεση, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται άτομα από τον ακροδεξιό χώρο, τραυματίστηκαν τρία άτομα σοβαρά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, και δύο πιο ελαφρά, ενώ στο χώρο προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Σε ανακοίνωσή του στο Facebook o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα αναφέρει τα εξής: «Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί. Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του Τύπου. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα. Όπως τονίζει η "Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" (ΚΕΕΡΦΑ) "ομάδα δέκα νεοναζί της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο χώρο, φορώντας κράνη και κρατώντας στειλιάρια και πυρσούς. Τραυμάτισαν την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και άλλα τέσσερα άτομα".

 

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή της σε επεισόδια στην περιοχή και καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια.