X

Βαριά χτυπημένη η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα από την επίθεση στη “Φαβέλα”

Η 37χρονη δικηγόρος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής. Για «εγκληματική επίθεση» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ομάδας, πιθανότατα ακροδεξιών, στο αναρχικό στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, που μεταφέρθηκε στο Αττικόν Νοσοκομείο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Παράλληλα, η 37χρονη δικηγόρος φέρει θλαστικά ευμεγέθη τραύματα τριχωτού, για τα οποία χρειάστηκε συρραφή, αλλά και άλλες κακώσεις.

Για «εγκληματική επίθεση» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά και τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

 

«Η εγκληματική επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, εκ των οποίων οι τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρά τραύματα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της φασιστικής απειλής» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος και προστίθεται: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται στόχος επίθεσης των φασιστών, αφού πριν λίγους μήνες είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση. Είναι προφανές πως οι νεοναζιστές έχουν στόχο κάθε χώρο ελεύθερης έκφρασης και κάθε κοιτίδα που προάγει τις έννοιες της συλλογικότητας και της δημοκρατίας».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει την ανάγκη της συγκρότησης ενός μετώπου αναχαίτισης των νεοναζί, υπογραμμίζοντας πως «μια τέτοια κίνηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση τονίζοντας ότι "είναι η δεύτερη, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη". "Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη ανενόχλητη εγκληματική δράση των χρυσαυγίτικων και άλλων φασιστικών συμμοριών. Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης. Καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της" αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Συνήγοροι οικογένειας Φύσσα: δεν τρομοκρατούμαστε από τους χρυσαυγίτες δολοφόνους του Παύλου

"Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της Ελευθερίας Τομπατζόγλου είναι επίθεση της οργάνωσης και απέναντι στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, την οποία και εκπροσωπεί", αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι συνήγοροι της οικογένειας με αφορμή την επίθεση poy δέχτηκε η συνάδελφος τους.

"Όπως η οργάνωση την επομένη της δολοφονίας του Παύλου, ανακοίνωσε ψευδώς ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονία, έτσι και χτες προσπάθησε να απεμπολήσει κάθε ευθύνη για την οργανωμένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΦΑΒΕΛΑ». Είναι η γνωστή τακτική των διαψεύσεων που ακολουθούν οι χρυσαυγίτες μετά απο κάθε επίθεση τους μπροστά στο φόβο των ποινικών διώξεων, αλλά δεν πείθει κανέναν" προσθέτουν στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει και η ίδια η κα Τομπατζόγλου.

Σημειώνουν δε πως και στις δυο επιθέσεις ακολουθήθηκε η ίδια τακτική. «Ο τρόπος επίθεσης (modus operandi) πολυπληθής ομαδα, με σκούρα ρουχα, οπλισμένη, με παράγγελμα έναρξης και λήξης επίθεσης σε συνδυασμό με τη δήλωση πολιτικής ταυτότητας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας» και εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στα θύματα της χτεσινής επίθεσης επισημαίνοντας ότι αναμένουν «από την Αστυνομία την προσαγωγή και σύλληψη όλων των εμπλεκομένων ατόμων του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής».

"Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε απο τους χρυσαυγίτες-δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Καλούμε την κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική συμμορία της ΧΑ, στέλνοντας τους εκεί που τους αξίζει" καταλήγουν οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα.