X

Σε βίντεο οι δράστες της επίθεσης στο ΑΤ Καισαριανής

Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση με χειροβομβίδα.

Ant1news

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δράστες που πέταξαν τη χειροβομβίδα σε απόσταση «αναπνοής» από το ΑΤ Καισαριανής, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι δύο δράστες προσέγγισαν το σημείο, πέταξαν τη χειροβομβίδα και αποχώρησαν, όπως φαίνεται στο βίντεο που βρίσκεται ήδη στα χέρια των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής, που έχουν αναλάβει την έρευνα για το συμβάν.

Από την επεξεργασία του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται ότι οι δύο δράστες έφτασαν και αποχώρησαν από το σημείο με μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, έχει καταγραφεί και η εξωτερική εμφάνιση των δραστών, ο τρόπος με τον οποίο είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και ο τύπος της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαιναν.

Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκονται μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία είχε κάνει παρόμοια επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας, τον Νοέμβριο του 2016. Και σε εκείνη την περίπτωση οι δύο δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και περνώντας μπροστά από το κτήριο της πρεσβείας πέταξαν τη χειροβομβίδα στην αστυνομική σκοπιά, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού φρουρού στα πόδια, όπου τον πήραν τα σκάγια.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λίγο μετά την επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής, σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε για τον «απεργό πείνας – δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου», τον 29χρονο του οποίου η μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στις φυλακές της Λάρισας πυροδότησε κύμα αντιδράσεων από μερίδα αναρχικών. Ο ίδιος είχε συλληφθεί την 28η Οκτωβρίου έξω από το σπίτι – κρησφύγετο με εκρηκτικά, στο κέντρο της Αθήνας, λίγες μέρες αφού τα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε επιτεθεί σε καλάσνικοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής, που σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό περαστικού από το σημείο οδηγού ταξί εκλαμβάνεται ως «απάντηση» στη μεταγωγή Γιαγτζόγλου, ενώ ήταν καθαρά θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Το κείμενο που αναρτήθηκε από τους αναρχικούς λίγες ώρες μετά, απλώς επιβεβαίωσε τις υποθέσεις των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ..