X

Κουκουλοφόροι διέλυσαν τις βιτρίνες της Ερμού

Καταστροφές σε πολλά καταστήματα προκάλεσαν αντεξουσιαστές, συνεχίζοντας το μπαράζ επιθέσεων στην Αθήνα για τον Γιαγτζόγλου.

Ant1news

Τη μεταγωγή του Κώστα Γιαγτζόγλου «βλέπουν» πίσω από την επίθεση σε τουλάχιστον έντεκα καταστήματα της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα καταστήματα του κέντρου τα ξημερώματα.

Το πώς κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιές στον κεντρικότερο πεζόδρομο της Αθήνας οι άγνωστοι, για ακόμα μία φορά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία, είναι άγνωστο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό μετά την ολοκλήρωση πορείας για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας. 

"Για τον Γιαγτζόγλου"

"Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται «Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου. 

ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ
ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ»

 

 

ΓΣΕΒΕΕ: Αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών

Την αποζημίωση των καταστηματαρχών που υπέστησαν ζημιές κατά τη χθεσινή καταδρομική επίθεση ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ μέσω ανακοίνωσής της.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ

Με λύπη μας παρατηρούμε, για μια ακόμη φορά, η Ερμού ο εμπορικότερος δρόμος στην καρδιά της Αθήνας να στοχοποιείται και να γίνεται πεδίο εκτόνωσης κουκουλοφόρων. Για μια ακόμη φορά, καταστήματα και επιχειρηματίες υφίστανται άλλο ένα υλικό, αλλά και ηθικό κόστος σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι επαγγελματίες επωμίζονται με το οικονομικό βάρος αναίτιων εις βάρος τους βανδαλισμών από ομάδες που θεωρούν δικαίωμά τους να καταπατούν δικαιώματα συμπολιτών τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανάγκη ενός επαρκούς επιπέδου ασφαλείας σε όλους τους πολίτες και τις περιουσίες τους ως απαραίτητη συνθήκη για την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει πληγωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα σε ένα τουριστικό προορισμό, όπως το κέντρο της Αθήνας.

Με δεδομένες τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι εκτός από την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων (ενεργοποίηση του Ν. 3775/21.7.2009), είναι επιτακτική η ανάγκη να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.