X

Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση για τους πλειστηριασμούς (βίντεο)

Ενταση μεταξύ διαμαρτυρόμενων και των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Ant1news

Επεισόδια, ένταση μεταξύ διαμαρτυρόμενων και διμοιριών των ΜΑΤ και χρήση χημικών απο τους αστυνομικούς για την απώθηση των συγκεντρωμένων έγιναν το μεσημέρι στην οδό Καποδιστρίου.

Η συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών, έγινε κυρίως απο μέλη του ΠΑΜΕ σύμφωνα με πληροφορίες, έξω απο συμβολαιογραφείο.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτηρίου, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο και ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, κάνοντας και χρήση χημικών.

Στη Σταδίου η ΛΑΕ, στην Εισαγγελία η Κωνσταντοπούλου

Την ίδια ώρα μικρή ένταση σημειώθηκε και σε συγκέντρωση που πραγματοποιούν στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας  έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στη Σταδίου στο οποίο ήταν προγραμματισμένος πλειστηριασμός α’ κατοικίας 89 τ.μ. για χρέος 182.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τις 85.000 ευρώ, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε δώσει ραντεβού το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και σε ανακοίνωσή της  ανέφερε, «όλοι μαζί εκ μέρους των πολιτών ξεκινάμε νέες νομικές ενέργειες για να σταματήσουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κ να υπερασπιστούμε τους πολίτες. Μαζί με: Δικαιοσύνη για Όλους, Δεν Πληρώνω, Πλεύση Ελευθερίας κάνουμε την πρώτη μήνυση κ συνεχίζουμε!»

Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, αναφέρεται ό,τι «το ΚΚΕ καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που για μια ακόμη φορά έχει επιβάλλει η κυβέρνηση έξω από κτίρια που στεγάζονται συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου σε ένα απ’ αυτά αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, επιτέθηκαν με χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ανακρίνουν κι ελέγχουν πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτίρια. Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και ιδιαίτερα όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών».