X

Καταδρομική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή

Έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων, ενώ πέταξαν μέσα μια κροτίδα. Έρευνες από την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών.

Ant1news

Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες, τα ξημερώματα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 4:00, οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων, που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ούλεφ Πάλμε και Συβρισσαρίου, ενώ πέταξαν μέσα μια κροτίδα.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Γενικότερα η νύχτα στην Αθήνα ήταν "εκρηκτική", καθώς σημειώθηκε μπαράζ εμπρησμών σε ΙΧ, επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών έξω από το Πολυτεχνείο, αλλά και εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε τράπεζα στο Ελληνικό.

«Η επίθεση με κροτίδα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής, τα ξημερώματα της Πέμπτης, δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει. Η Αριστερά ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται από τραμπούκους που δρουν στο σκοτάδι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδικάζουν τα κόμματα

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της αναφέρει «η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση από αγνώστους, που δέχθηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή. Στεκόμαστε αταλάντευτα απέναντι σε κάθε μορφή βίας».

«Εμείς  καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις επιθέσεις των πάσης φύσεως Ρουβικώνων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τους ίδιους! Δικά  τους παιδιά είναι  άλλωστε. Όμως γίνεται ανεπίτρεπτο όταν αφορά στην περιουσία και την ασφάλεια  των πολιτών.Οι ευθύνες του κ. Τόσκα δεν είναι μόνον πολιτικές», δηλώνει εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις επιθέσεις των τελευταίων ωρών με αιχμή αυτήν κατά εγκληματολόγου στο Πάντειο, σημειώνει «αυτή τη φορά η μανία των κουκουλοφόρων και των χουλιγκάνων στράφηκε κατά της Καθηγήτριας Εγκληματολογίας του Παντείου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου, ακαδημαϊκού με πλούσιο επιστημονικό έργο. Το γραφείο της κ​υρίας Ζαραφωνίτου καταστράφηκε στο όνομα κάποιας διαμαρτυρίας, από χουλιγκάνους. Το ίδιο γίνεται κάθε μέρα με τις περιουσίες πολιτών σε όλη τη χώρα. Η κυβέρνηση, όμως, προσποιείται ότι δεν βλέπει. Και, αντί να αντιδράσει, με την απραξία της κάνει «πλάτες» σε κάθε είδος κουκουλοφόρους».