X

Νέες επιθέσεις με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

Νέα νύχτα ταραχών στο κέντρο. Επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Εμπρηστικός μηχανισμός σε γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού.

Ant1news

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν από νεαρά άτομα, αργά το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη στις 5.30 τα ξημερώματα, στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού, στην πλατεία Καρύτση. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Συντονισμένες επιθέσεις εξαπολύουν καθημερινά αντιεξουσιαστές, στο όνομα του προφυλακισμένου αποστολέα των τρομοδεμάτων, Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου. Στην προκήρυξη που έστειλαν για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους βανδαλισμούς "σε κάθε δομή εξουσίας".

«Οι αστυνομικοί έδειξαν αδράνεια και δεν εφάρμοσαν τις εντολές», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, που άσκησαν κριτική σε βάρος του και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου.

Στους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα, από ομάδες κουκουλοφόρων σε ένδειξη συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, αναφέρονται δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.