X

Καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων στην Πατησίων

Συναγερμός στην αστυνομία για φθορές στα ΕΛΤΑ και σε καταστήματα. Γκαζάκια στα γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού και μολότοφ τη νύχτα στο κέντρο.

Ant1news

Συνεχίζονται οι συντονισμένες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές, στο όνομα του προφυλακισμένου αποστολέα των τρομοδεμάτων, Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί σημειώθηκαν καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων στην Πατησίων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, οι δράστες που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ άρχισαν να σπάνε όσα καταστήματα έβρισκαν μπροστά τους. Δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μετά από καταγγελία πολίτη, ότι άγνωστοι προβαίνουν σε φθορές στο σημείο.

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν από νεαρά άτομα, αργά το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές. Παράλληλα, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη στις 5.30 τα ξημερώματα, στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού, στην πλατεία Καρύτση. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.