X

Απέσπασαν μια περιουσία από ηλικιωμένη, δήθεν για να της φτιάξουν… ένα εκκλησάκι

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ανδρόγυνου που εξαπατούσε για χρόνια την ηλικιωμένη γυναίκα.

Ant1news

Το φως της δημοσιότητας είδαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ανδρόγυνου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη.

Ο λόγος για την 45χρονη Ελένη Γιοβάνη και τον 48χρονο Δημήτρη Αργυρίου, οι οποίοι συνελήφθησαν την Δευτέρα 5 Μαρτίου, τη στιγμή που παραλάμβαναν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ από 83χρονη, δήθεν για την ανέγερση μίας μικρής εκκλησίας στην αυλή του σπιτιού της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το ανδρόγυνο - τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία - επισκεπτόταν ανά τακτά διαστήματα την ηλικιωμένη και της αποσπούσαν χρηματικά ποσά με διάφορα προσχήματα, αφαιρώντας της συνολικά πάνω από 30.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είναι:

A) ΓΙΟΒΑΝΗ Ελένη του Μιχαήλ και της Κωνσταντινιάς, γεννηθείσα την 01-10-1973 στις Σέρρες.

 

Β) ΑΡΓΥΡΙΟΥ Δημήτριο του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθείς την 08-12-1970 στις Σέρρες.

 

Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805 και 23210-20140 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και στον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90800 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.