X

Χειροπέδες στον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε φρουρούς της ιρανικής πρεσβείας

Εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπαλλήλων της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα.

Ant1news

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο υπαλλήλων της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα. Δράστης είναι ένας 47χρονος υπήκοος Ιράν, ο οποίος και συνελήφθη.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 47χρονος μεσημβρινές ώρες της 28ης Μαρτίου προσέγγισε την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και τραυμάτισε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους της Πρεσβείας.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, ταυτοποίησε και να εντόπισε τον δράστη, την Κυριακή στο Κερατσίνι.

Ο 47χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμού στην είσοδο της Πρεσβείας, που είχε διαπράξει σε παρελθόντα χρόνο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.