X

Χειροπέδες σε κύκλωμα που “φυλάκιζε” αλλοδαπές και τις ανάγκαζε να εκδίδονται

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε σπείρα εμπορίας ανθρώπων που εκμεταλλευόταν γυναίκες, οι οποίες αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα.

Ant1news

Χειροπέδες σε μεγάλο κύκλωμα εμπορίας λευκής σαρκός έβαλε η Ελληνική Αστυνομία. Τα μέλη της σπείρας έφερναν στην Ελλάδα γυναίκες από τη Λευκορωσία, τάζοντας τους μια καλύτερη ζωή και δήθεν μια εξασφαλισμένη καλή δουλειά στην Ελλάδα.

Ο σύνδεσμος του κυκλώματος στην χώρα τους, αποσπούσε απο τις γυναίκες διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα, αφού οι ανυποψίαστες γυναίκες έφθαναν στην Ελλάδα, κι ακολούθως, υπο την επιτήρηση άλλων γυναικών, τις κρατούσε φυλακισμένες σε διαμερίσματα και τις εξέδιδε σε τέσσερις οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές, οι γυναίκες εργάζονταν 15-16 ώρες την ημέρα και σε αυτές τις ώρες συνευρίσκονταν με περίπου 40 άνδρες ημερησίως, έναντι 20 ευρώ. Από τα εκατοντάδες ευρώ του ημερήσιου τζίρου, τα μέλη της σπείρας, έδιναν στις γυναίκες μόλις 10 ευρώ.

Μάλιστα, οι δράστες έπαιρναν ψευδείς βεβαιώσεις ότι οι κοπέλες ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης για να μην παραστούν στην συνέντευξη της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, καθυστερώντας την παραμονή τους, ενώ ανέθεταν σε ιδιωτικούς ερευνητές να εντοπίζουν όποια κατόρθωνε να διαφύγει, απειλώντας παράλληλα όποοιον την βοηθούσε. 

Δύο από τα θύματα του κυκλώματος, εκμεταλλευόμενα κάποια στιγμή ό,τι το γεγονός πως η γυναίκα που τις επιτηρούσε βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κατάφεραν να πάρουν τα διαβατήριά τους και να δραπετεύσουν από το διαμέρισμα που τα είχαν αιχμάλωτα.

 

Οι γυναίκες αρχικώς κατήγγειλαν το περιστατικό σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία τις παρέπεμψε στην Ασφάλεια Αττικής, στελέχη της οποίας προχώρησαν

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Αστυνομίας, έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ηλικίας 25 έως 68 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη οκτώ άτομα-μέλη του κυκλώματος, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.