X

Τα σενάρια για την ενέδρα θανάτου πρώην αστυνομικού στην Παλλήνη

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές για το έγκλημα που συγκλόνισε. Τα στοιχεία που «δείχνουν» ότι το θύμα γνώριζε τον δράστη.

Ant1news

Για ενέδρα θανάτου στον πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν εξ αρχής λόγο οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της μυστήριας εν ψυχρώ δολοφονίας, χωρίς όμως να μπορούν ακόμα να προσδιορίσουν τα κίνητρα του δράστη.

Το κίνητρο της ληστείας δεν έχει αποκλειστεί, παρά το ότι το θύμα είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό, της τάξης των 1000 ευρώ.

Το στοιχείο που αποκαλύφθηκε πλέον είναι ότι δεν αποκλείεται ο 57χρονος να γνώριζε το δολοφόνο του. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του bloko.gr στο Καλημέρα Ελλάδα, το θύμα κατάφερε να αρθρώσει δύο φράσεις προτού ξεψυχήσει, αποκαλώντας τον ένοπλο « όχι ρε φίλε». Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο bloko.gr, το θύμα είχε προλάβει να αφήσει στο πεζούλι δίπλα του ένα μπουκάλι κρασί που κρατούσε στα χέρια του, το οποίο βρέθηκε άθικτο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το γεγονός ότι ο δράστης δεν πυροβόλησε το θύμα την ώρα που εκείνο επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητο – όπως έχει συμβεί σε άλλες ενέδρες θανάτου – , αλλά μπήκε στην αυλή της ταβέρνας και τον πλησίασε τη στιγμή που εκείνος έβγαινε από το κατάστημα, πυροβολώντας τον από κοντινή απόσταση, ενισχύει το σενάριο οι δυο τους να γνωρίζονταν.

Η εν ψυχρώ δολοφονία έγινε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς και στο σημείο βρέθηκαν πέντε κάλυκες από πιστόλι διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών. Το θύμα είχε δεχτεί τέσσερις σφαίρες.

 

Ο 57χρονος βρισκόταν με την παρέα του στην ταβέρνα της Παλλήνης, όπου συχνά πήγαινε. Ο φίλος του αποχώρησε περίπου τα μεσάνυχτα κι εκείνος παρέμεινε, συνομιλώντας με τον ιδιοκτήτη της.

Όταν βγήκε από το μαγαζί ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το δολοφόνο του και δέχτηκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στο θώρακα. Αμέσως κινήθηκε προς τα πίσω, επιστρέφοντας στην ταβέρνα, για να βρει καταφύγιο, όμως σωριάστηκε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, δευτερόλεπτα μετά, ακούστηκε ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Να σημειωθεί ότι παρά το ότι ο 57χρονος είχε άδεια, δεν οπλοφορούσε. Είχε αποχωρήσει από την ΕΛ.ΑΣ. στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ενώ είχε υπηρετήσει στη Δίωξη Ναρκωτικών, την ΕΚΑΜ, την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική.  Είχε κατηγορηθεί για διαφθορά στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όμως είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες και τιμήθηκε για την επίδοσή του σε μυστική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στον Έβρο. Είχε εργαστεί στην προσωπική ασφάλεια επιχειρηματιών και τελευταία δούλευε για μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια.