X

Εντοπίστηκαν χειροβομβίδες σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης

Αποκλείστηκε περιοχή στο κέντρο της πόλης. Πώς αποκαλύφθηκαν οι χειροβομβίδες.

Ant1news

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και του Στρατού το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκαν χειροβομβίδες σε διαμέρισμα.

Ειδικότερα, γύρω στις 15:00 αποκλείστηκε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Στεφάνου Τάττη και Νικολάου Κουκουφλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, άνδρας πήγε να καθαρίσει το διαμέρισμα του αδερφού του, που έχει πεθάνει.Την ώρα όμως που έκανε εργασίες στο σπίτι, βρήκε 4-5 χειροβομβίδες.

Αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, της Άμεσης Δράστης και πυροτεχνουργοί του Στρατού, για να παραλάβουν τις χειροβομβίδες.

Λίγες ώρες αργότερα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των χειροβομβίδων που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα.

 

Πυροτεχνουργός του Στρατού περισυνέλλεξε τις συνολικά πέντε χειροβομβίδες και δόθηκε εντολή να μεταφερθούν  με στρατιωτικό όχημα, συνοδεία δικυκλιστών αστυνομικών, στο πεδίο βολής της Ασσήρου για να εξουδετερωθούν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για χειροβομβίδες παλιού τύπου, τις οποίες φαίνεται ότι φύλαγε ο ηλικιωμένος ένοικος του διαμερίσματος μέχρι το θάνατό του. Την ανακάλυψη έκανε ο αδελφός του, όταν το πρωί, βρέθηκε στο διαμέρισμα και αμέσως κάλεσε τις Αρχές να επιληφθούν.