X

Προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στην Τήνο

Δέκα άτομα προσήχθησαν στην Τήνο ύστερα από την έφοδο που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο... Οι 8 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ant1news

Δέκα μέλη του Ρουβίκωνα εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της Τήνου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Σιώτος.

Είχε προηγηθεί έφοδος της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας στο δημαρχείο της Τήνου, όπου πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής διαμαρτυρόμενοι για τους θανάτους των δύο εργατών στο Δήμο, όταν εκείνοι έπεσαν με απορριμματοφόρο σε γκρεμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις δέκα προσαγωγές οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον κ. Βούτση προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά:

 

Νωρίτερα σημειώθηκε επίθεση του Ρουβίκωνα και στα γραφεία της ΜΚΟ Oxfam στην οδό Πατησίων 81. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 άτομα εισέβαλαν στα γραφεία της ΜΚΟ στον 2ο όροφο, προκαλώντας φθορές σε γραφεία και υπολογιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία βρισκόταν μόνο μια γυναίκα, απιο την οποία ζητήθηκε ευγενικά να αποχωρήσει, πριν αρχίσουν το καταστροφικό τους έργο τα μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών.

Σε ανακοίνωση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam.