X

Η κίνηση ηλικιωμένης που της έσωσε τις οικονομίες

Η ασυνείδητη, αλλά ορθή απόφαση της γιαγιάς, οδήγησε στη διάσωση των οικονομιών της.

Ant1news

Την κίνηση της ζωής της έκανε μία ηλικιωμένη η οποία δέχθηκε τηλεφώνημα από απατεώνες ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο και απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού για την υπόθεση.

Η γυναίκα πίστεψε τη φάρσα και πήρε τις οικονομίες της και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας για να μάθει τι έγινε.

Έτσι, ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα και έσωσε τα χρήματά της.

Οι Αρχές διαπίστωσαν τουλάχιστον επτά τηλεφωνικές απάτες στην περιοχή της Κυπαρισσίας, με τους δράστες να προσποιούνται τους αστυνομικούς και να ζητούν χρήματα για εμπλοκή προσώπων σε τροχαία.

Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) μετά άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τις κατά τόπο Αστυνομικές Υπηρεσίες.