X

Σε συνέδριο αναρχικών σχεδιάστηκε η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

Σε συνάντηση αναρχικών από όλη την Ελλάδα σχεδιάστηκε η καταδρομική επίθεση. Περίπου 70 άτομα στο "ντου". Ο Ρουβίκωνας στρατολογεί στελέχη μέσω social media.

Ant1news

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η καταδρομική επίθεση στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το βράδυ της Δευτέρας, σχεδιάστηκε σε συνάντηση αναρχικών από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» στου Ψυρρή.

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, στη συνάντηση συμμετείχαν οι τρεις ομάδες αναρχικών, που το βράδυ της Δευτέρας προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο κτίριο του ΣτΕ: «Ρουβίκωνας», Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι η επίθεση αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε στο περιθώριο του συνεδρίου, επικαλούμενοι το γεγονός ότι το κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο ΣτΕ υπογράφουν οι τρεις από τις έξι αναρχικές συλλογικότητες που μετείχαν στο συνέδριο.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, βλέπουν πίσω από την εν λόγω σύμπραξη αναρχικών την προσπάθεια του «Ρουβίκωνα» να αναζητήσει συμμαχίες προκειμένου να μπορέσει να υποστηρίξει τη δράση του.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, το οποίο καλεί νέα υποψήφια στελέχη της ομάδας στο κέντρο ΒΟΞ, στα Εξάρχεια. Στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

«ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. Για επαφή με την ομάδα κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 στο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων Αραχώβης και Θεμιστοκλέους», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση-κάλεσμα».