X

Συνελήφθη 39χρονος οκτώ χρόνια μετά το έγκλημα που συγκλόνισε την Πάτρα

Μαζί με συνεργούς του είχε σκοτώσει έναν περιπτερά. Κατηγορείται και για ληστεία στην περιοχή της Λάρισας.

Ant1news

Συνελήφθη 39χρονος Βούλγαρος για την εμπλοκή του σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και ληστείας, που είχε συμβεί το 2010, σε βάρος 53χρονου περιπτερά στην Πάτρα.

Ήταν ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου όταν, μαζί με δύο συνεργούς του, έστησαν ενέδρα σε πυλωτή πολυκατοικίας στον 53χρονο, στον οποίο αφού άσκησαν σωματική βία, τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού του, όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε παρακείμενο αγρόκτημα, όπου τον χτύπησαν με οικοδομικά εργαλεία, προκαλώντας τον θάνατό του.

Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, υπέβαλλαν συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό στην Ανακρίτρια Πατρών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός 39χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, το έτος 2017, στην Βουλγαρία, μια 36χρονη Βουλγάρα, η οποία μετά την έκδοσή της στην χώρα μας, προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο 39χρονος δράστης συνελήφθη στις 18-5-2018, στον Προμαχώνα Σερρών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, που είχε διαπράξει το 2016 στην Λάρισα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας όπου, αφού ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία για την εμπλοκή στην ληστεία που είχε διαπράξει στην Λάρισα, θα μεταχθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.