X

Συνελήφθη συνεργός του δολοφόνου της 13χρονης στην Άμφισσσα

Ένας 40χρονος αλλοδαπός έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Ο 34χρονος εξακολουθεί να αναζητείται. Ένταση μετά την κηδεία της 13χρονης.

Ant1news

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας άνδρας, που κατηγορείται για απλή συνέργεια στη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα.

Πρόκειται για έναν 40χρονο αλλοδαπό, στα ίχνη του οποίου έφθασαν οι αστυνομικοί το απόγευμα της Τρίτης. Όσον αφορά στον 34χρονο επιχειρηματία, που σκότωσε με καραμπίνα το άτυχο κορίτσι, εξακολουθεί να αγνοείται.

Την ίδια ώρα, ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στην Άμφισσα με την αστυνομία να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς σήμερα  το πρωί έγινε η κηδεία της 13χρονης που έπεσε νεκρή από τα πυρά ενός 34χρονου κρεοπώλη το βράδυ της Δευτέρας. 

Ρομά μετά την κηδεία του άτυχου κοριτσιού έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και σκουπίδια, με αποτέλεσμα να κλείσει ο επαρχιακός δρόμος Άμφισσας - Λαμίας. 

 

Οι ομόφυλοι της 13χρονης ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο της μικρής, καθώς και να συλληφθεί ο δράστης ο οποίος παραμένει άφαντος. 

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα σημεία για να τον συλλάβουν, ωστόσο όμως σημειώνουν πως ο δράστης ξέρει πάρα πολύ καλά την περιοχή και τα βουνά που την περικλείουν, όπως και τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να παραμείνει για λίγο διάστημα κρυμμένος, με αποτέλεσμα να είναι οι έρευνες άκαρπες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι «η πιθανή σύλληψη του δράστη αφοπλίζει από επιχειρήματα τους Ρομά και θα αποφευχθούν σκηνές έντασης. 

 

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του για τον θάνατο της 13χρονης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «το τραγικό γεγονός, το οποίο δεν ήταν ατύχημα, ή το αποτέλεσμα μιας “κακιάς στιγμής”, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον υφέρποντα ρατσισμό, τα στερεότυπα και την εχθρότητα εναντίον των Ελλήνων Ρομά, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζει το μεγαλύτερο μέρος τους».