X

Επίθεση αναρχικών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

"Συναγερμός" μετά το νέο "χτύπημα", στην καρδιά της Αθήνας, για τον Κουφοντίνα. Αναβλήθηκε η δίκη των μελών του "Ρουβίκωνα".

Ant1news

Επίθεση αναρχικών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση σήμανε "συναγερμό" στην Ελληνική Αστυνομία.

Το "χτύπημα" έγινε μέρα-μεσημέρι, στην καρδιά της Αθήνας, επί της οδού Μασσαλίας, στο Κολωνάκι, σε ένα απο τα κτήρια που. ...συχνά πυκνά "επισκέπονται" αντιεξουσιαστές.

Περίπου δέκα άτομα, με αντικείμενα, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες με σφυριά, προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του κτηρίου και πέταξαν φέιγ βολάν, με μηνύματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μια ημέρα νωρίτερα, άγνωστοι έκαναν "ντου" στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Θεσσαλονίκη, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους, επίσης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, που κάνει απεργία πείνας ζητώντας τρίτη άδεια απο τις Φυλακές,  θέμα στο οποίο αναφέρθηκε σήμερα και ο Σταύρος Κοντονής.

Πρεσβεία ΗΠΑ: να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη

"Καταδικάζουμε έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων . Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα", έγραψε στο Twitter η αμερικανική πρεσβεία και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη. 

 



 

Εν τω μεταξύ, τα μέλη του "Ρουβίκωνα" που για τον ίδιο λόγο διαμαρτυρήθηκαν χθες, προσπαθώντας να μπουκάρουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα (διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης) και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο, το οποίο όμως αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου.

 

Μεταξύ των 20 μελών του "Ρουβίκωνα" που συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, ήταν 7 άτομα που θα δικάζονταν σήμερα - μαζί με άλλα 5 μέλη της αυτοαποκαλούμενης αναρχικής συλλογικότητας, για προηγούμενες επιθέσεις, με το δικαστήριο όμως να αναβάλλεται και γι΄ αυτούς, για την ίδια ημερομηνία. 

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου ήταν έντονη η αστυνομική παρουσία, βρέθηκαν για να τους συμπαρασταθούν αρκετοί άλλοι ομοιδεάτες τους, χωρίς να υπάρξουν "παρατράγουδα".