X

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Για ποια αδικήματα κατηγορούνται οι νεαροί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που πλέον είναι αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Ant1news

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές από αστυνομικούς που έγιναν μετά από την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Τρίτης, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που κάνει απεργία πείνας, ζητώντας τρίτη άδεια από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόκειται για έναν άνδρα 26 ετών και μια γυναίκα 23 ετών, η συμμετοχή των οποίων στην επίθεση ταυτοποιήθηκε βάσει των στοιχείων που υπήρχαν: από μια βαριοπούλα, μια κουκούλα, ένα περιλαίμιο και δύο ζευγάρια γάντια, έξι φιάλες με μπογιά και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απείθεια.

Πλέον, ο 26χρονος και η 23χρονη βρίσκονται αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με νεότερη  ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, προέκυψε ότι κατόπιν έρευνας στην οικία της 23χρονης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι μάρκας GLOCK,
  • (2) γεμιστήρες,
  • (100) φυσίγγια των 9 mm,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • θήκη όπλου χειρός και
  • (3) αντιασφυξιογόνες μάσκες. 

Σε μια σπάνια παρέμβαση τους, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ζήτησαν λίγη ώρα μετά την επίθεση, με ανάρτηση τους στα social media, να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.