X

O “Ρουβίκωνας” άπλωσε πανό στην Ακρόπολη για τον Κουφοντίνα (εικόνες)

Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, στον Ιερό Βράχο, ξεδίπλωσαν το πανό για τον καταδικασμένο τρομοκράτη τα μέλη της ομάδας.

Ant1news

Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έφθασαν μέλη του "Ρουβίκωνα" και δεδίπλωσαν ένα μεγάλο πανό με μήνυμα στήριξης στον καταδικασμένο 11 φορές σε ισόβια, δολοφόνο της "17 Νοέμβρη".

Όπως αναφέρουν σε ανάρτηση τους, "επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο.  Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν  αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση. Κι όταν το αξιοθέατο και η πραγματικότητα είναι δίπλα-δίπλα, στην έκδοση" κληρονομιά και κληρονόμος"  φαίνεται πολύ καθαρά. Μπορεί άλλωστε καθένας να το δει και στη δική του χώρα"...

Στο πανό αναγραφόταν, στα αγγλικά, "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ". 

Μάλιστα, στο μήνυμα τους, οι αντιεξουσιαστές γράφουν "Υ.Γ. Επειδή φανταζόμαστε τι πρόκειται να ακούσουμε για αυτή μας την παρέμβαση ξεκαθαρίζουμε πως ούτε τρυκάκια, ούτε καν προκηρύξεις δεν μοιράζαμε στον χώρο".

 

Μητσοτάκης: η πορεία προς την “κανονικότητα” συνεχίζεται

Την ενέργεια των μελών του Ρουβίκωνα στην Ακρόπολη στηλίτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του Twitter, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για την κυβέρνηση.

«Από τις πρεσβείες, τη Βουλή, το ΣτΕ, το Πεντάγωνο και τα υπόλοιπα υπουργεία, τώρα και στην Ακρόπολη. Η πορεία προς την «κανονικότητα» συνεχίζεται!», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.