X

Συλλήψεις για τις επιθέσεις με μολότοφ στα Εξάρχεια

Υπάλληλος της Βουλής, μεταξύ των συλληφθέντων, εκ των οποίων οι δύο είναι αλλοδαποί.

Ant1news

Σε μπαράζ προσαγωγών που μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί, σε επιχείρηση-"σκούπα" που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά απο νέα καταδρομική επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. 

Στις 5:50 τα ξημερώματα η διμοιρία που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, δέχθηκε επίθεση απο ομάδα κουκουλοφόρων. Ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη μέχρι την πλατεία Εξαρχείων, με τα συγκεκριμένα άτομα να εγκλωβίζονται σε ένα κατάστημα. Αμέσως, ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και δόθηκε εντολή τα άτομα να προσαχθούν. Οι προσαχθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών είναι ένας υπάλληλος της Βουλής, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε σχέση με τις μολότοφ και τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν στην περιοχή για να αγοράσει ναρκωτικά.

Από τις δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, απο την περιοχή των Εξαρχείων, προσήχθησαν συνολικά 11 άτομα, 9 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία απο την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.