X

Αργυρούπολη: ο 15χρονος είχε προαναγγείλει την αυτοκτονία του

«Μίλησαν» τα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι του αυτόχειρα μαθητή. Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές.

Ant1news

Πως είχε προαναγγείλει την αυτοκτονία του ο 15χρονος από την Αργυρούπολη «δείχνει» ένα από τα σημειώματά του.

Ο μαθητής που όπως ο ίδιος είχε γράψει στο σημείωμα που άφησε πριν από την αυτοκτονία του, αλλά και όπως περιγράφουν συμμαθητές του σε δηλώσεις που κάνουν στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης, είχε πέσει θύμα bullying, δεν μπορεί να προκύψει ξεκάθαρα από τις αστυνομικές έρευνες.

Τα σημειώματα που βρέθηκαν στο δωμάτιό του εξετάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν εξαίρετο μαθητή με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος κρατούσε σημειώσεις ως ημερολόγιο τους τελευταίους μήνες και εκεί κατέγραφε τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Σε ένα από αυτά τα σημειώματα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αναφερόταν στην «κοινωνική αδικία της ζωής», σημειώνοντας πως «σκέφτομαι να αυτοκτονήσω», ενώ σε άλλα έγραφε ότι «είμαι καλά» και σε άλλα «δεν είμαι καλά».

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε και τα αποτελέσματά της αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με το αν είχε πέσει ή όχι θύμα σχολικού εκφοβισμού, αλλά και για το τι τον ώθησε στο απονενοημένο διάβημα.

Επιπλέον, προβληματισμός υπάρχει και για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για ώθηση σε αυτοχειρία, καθώς για να υπάρξει ηθική αυτουργία, πρέπει να υπάρξουν αποδείξεις για την κίνηση σε αυτήν την πράξη.

Χθες φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 15χρονο σε βαρύ κλίμα, ενώ από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις από τους συμμαθητές, τους φίλους, αλλά και τους καθηγητές τους, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί και αν ευσταθούν όσα ανέφερε στο σημείωμά του, στο οποίο κατονόμαζε έξι συμμαθητές του.

Τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές και θα κληθούν επίσης να δώσουν καταθέσεις, παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών θα μπει και το κινητό τηλέφωνο του 15χρονου, ώστε να διαπιστωθεί το αν είχε δεχθεί κάποιο απειλητικό τηλεφώνημα ή μήνυμα πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Επιπλέον, ερευνάται και ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής.