X

Λήστευαν οδηγούς και ηλικιωμένους

Φόβος και τρόμος είχε γίνει στα Μέγαρα η συμμορία που εξάρθρωσε η Αστυνομία…

Ant1news

Χειροπέδες πέρασε η Ασφάλεια σε δύο μέλη συμμορίας που έκαναν ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Μεγάρων.

Οι «2», ηλικίας 29 και 33 ετών, συνελήφθησαν στην περιοχή Βλυχό Μεγάρων και στα Άνω Λιόσια. Συγκατηγορούμενοί τους είναι άλλοι τέσσερις, εκ των οποίων ο ένας ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Οι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές του 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε οδηγούς αυτοκινήτων και σε σπίτια, όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι και αλλοδαποί καθώς και κλοπών από οικίες, καταστήματα και αποθήκες στα Μέγαρα.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να δυσχεραίνεται με αυτόν τον τρόπο η αναγνώριση και ο εντοπισμός τους. 

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα φορτηγό.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί: επτά ληστείες σε οικίες, τέσσερις ληστείες σε οδηγούς, έντεκα κλοπές από καταστήματα, πέντε κλοπές από οικίες, επτά κλοπές από οχήματα και είκοσι τρείς κλοπές οχημάτων.