X

Χειροπέδες στους δράστες που πυροβόλησαν αστυνομικούς στον Λαγανά

Αναζητείται ακόμα ένα άτομο που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Το χρονικό της επίθεσης.

Ant1news

(Φωτο αρχείου)

Στην σύλληψη και των τεσσάρων δραστών που το βράδυ της Τετάρτης πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στο Λαγανά, έχει ήδη προχωρήσει η Ασφάλεια και οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς που χθες το απόγευμα άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος που βρίσκονταν στην Ζάκυνθο για ελέγχους στην περιοχή του Λαγανά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην περιοχή του Λαγανά τον δράστη που πυροβόλησε κατά των συναδέλφων τους λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ενώ δόθηκε σήμα για την σύλληψη και των υπόλοιπων ανδρών που τον συνόδευαν. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν τελικά στο λιμάνι της Κυλλήνης, αφού είχαν καταφέρει να φύγουν από τη Ζάκυνθο .

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται ακόμη ένα άτομο που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. 

Το χρονικό της επίθεσης

Οι αλλοδαποί άνοιξαν πυρ κατά δύο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, χθες το βράδυ μετά τις 21.00.

Οι δύο αλλοδαποί βρίσκονταν σε στενό δίπλα από ξενοδοχείο στην περιοχή του Λαγανά. Όταν οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν το σημείο, πιθανότατα για να κάνουν στοχευμένη έρευνα, οι δύο αλλοδαποί επιτέθηκαν στην αρχή φραστικά κατά των δύο μυστικών αστυνομικών και στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί σε απόσταση βολής, οι δύο αλλοδαποί τράβηξαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν εναντίον τους, χωρίς ευτυχώς να τους πετύχουν.

Οι δύο αστυνομικοί καλύφθηκαν σε κοντινή μάντρα για να αποφύγουν τα πυρά και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο που βρισκόταν περίπου 100 μέτρα μακριά και κάλεσαν ενισχύσεις. Στο διάστημα αυτό, οι δύο αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή.