X

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από επίθεση των ληστών του Φιλοπάππου σε τουρίστριες

Πέντε ημέρες πριν από τον θάνατο του 25χρονου, οι συλληφθέντες είχαν «ξαναχτυπήσει» στο ίδιο σημείο σε βάρος Γερμανίδων.

Ant1news

Δύο Γερμανίδες τουρίστριες έπεσαν θύματα κλοπής και επίθεσης από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 25χρονου στον Λόφο Φιλοπάππου.

Τα δύο κορίτσια βρέθηκαν στο ίδιο σημείο πέντε μέρες πριν πέσει νεκρός ο 25χρονος όταν η ίδια τριάδα αδίστακτων ληστών επιχείρησε να τις ληστέψει.

Σε φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποτυπώνονται ξεκάθαρα η μεθοδολογία και η βαναυσότητα της δράσης τους.

Όλα εξελίσσονται δύο μέτρα από την άκρη του βράχου από τον οποίο… έσπρωξαν τον άτυχο Νίκο στο θάνατο.

Ο 17χρονος Πακιστανός με εξειδίκευση στις γυναίκες και τις τσάντες τους (επιτέθηκε και στην 23χρονη φίλη του Νίκου), ο 28χρονος εύσωμος και απειλητικός ομοεθνής του και ο 25χρονος Ιρακινός που είχε το ρόλο του ατόμου που ακινητοποιούσε τα θύματα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πίσω από τις δύο Γερμανίδες τουρίστριες, που κάθονταν στον βράχο.

 

Τις τράβηξαν με μανία και τις έσυραν στο έδαφος. Στόχευσαν τη μία κοπέλα καθώς η φίλη της δεν είχε μαζί της τσάντα ή άλλα εμφανή πολύτιμα αντικείμενα για να αφαιρέσουν. Η τουρίστρια με την τσάντα αντιδρά και σηκώνεται, όμως οι δράστες σαν… αγέλη κυκλώνουν το «θήραμα».

Ο 17χρονος τραβά με μανία την τσάντα της. Ο 25χρονος Ιρακινός κρατά τα χέρια της και προσπαθεί να την ακινητοποιήσει. Ο 28χρονος στέκεται απειλητικά δίπλα τους έτοιμος να επέμβει ενώ παράλληλα επιτηρεί το χώρο μήπως εμφανιστεί κάποιος αστυνομικός ή άλλος περαστικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορά την ίδια μπλε μπλούζα που φορούσε και στη ληστεία μετά… φόνου του Νίκου Μουστάκα, αλλά και σε διαδικτυακές πόζες του στο facebook.

Η άλλη κοπέλα έχει το σθένος να σηκώσει το κινητό της τηλέφωνο ή τη φωτογραφική μηχανή και να πατήσει το κουμπί αποτύπωσης των δραστών. Αργότερα στην κατάθεσή της είπε πως ήταν μια κίνηση από ένστικτο, προκειμένου το φλας να λειτουργήσει ως… όπλο, που θα μπορούσε να σοκάρει τους δράστες προκειμένου να αφήσουν τη φίλη της.