X

Μπλόκο σε “οπλισμένους” αντιεξουσιαστές που πήγαιναν στην ΔΕΘ

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ένας ανήλικος. Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί στην Εθνική Οδό.

Ant1news

(φωτο αρχείου)

Για περιφρούρηση των κινητοποιήσεων αναρχικού χώρου στη Θεσσαλονίκη, ισχυρίζονται ότι πήγαιναν οι τέσσερις αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης, από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, στρα Διόδια Αφιδνών, μέσα σε αυτοκίνητο, όπου βρέθηκαν βαριοπούλες, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα αντικείμενα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 16χρονος. Οι άλλοι είναι ένας 25χρονος, ένας 26χρονος, καθώς και ένας 27χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν βαριοπούλες, σφυρί, ασύρματοι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες με φίλτρο, κουκούλες full face, γάντια, προστατευτικά σώματος και ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (USB), ενώ σε έρευνα που αμκολούθησε, στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε σπρέι πιπεριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή όπλων (πιστόλι, καλάσνικοφ, χειροβομβίδα) και είχε εξεταστεί για τυχόν εμπλοκή του σε ενέργειες που σχετίζονταν με τρομοκρατική δράση, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες (26 και 25 ετών) είναι γνωστοί στις Αρχές ως μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τρεις απο τους συλληφθέντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στη προβλεπόμενη από το νόμο δακτυλοσκοπική σήμανση.

Μετά την σύλληψη τους οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ και πλέον είναι αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.