X

Πιάστηκαν δύο σπείρες απατεώνων που “αλώνιζαν” στον Πειραιά

Οι δράστες εξαπατούσαν ηλικιωμένους αποσπώντας τους χρήματα και κοσμήματα. Πως κατάφεραν να τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί.

Ant1news

Δυο σπείρες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην περιοχή του Πειραιά εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί συλλαμβάνοντας τους δράστες. 

Συγκεκριμένα, στην μια περίπτωση συνελήφθησαν  επ’ αυτοφώρω, το μεσημέρι της 13η Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, τρείς Έλληνες, ηλικίας 26, 32 και 36 ετών για απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένης, προσποιούμενοι τους συντηρητές ανελκυστήρων. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Δημοτικού Θεάτρου, οι δράστες, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν ενωθεί με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων στον Πειραιά από τους οποίους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Ως προς το πρόσχημα που χρησιμοποιούσαν για να προσεγγίσουν τα θύματα τους, προσποιούνταν είτε τους λογιστές, είτε τους ασφαλιστές είτε τους συντηρητές ανελκυστήρων. 

Στην κατοχή τους, καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ρολόγια. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρείς περιπτώσεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή. 

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις, το πρωί τη 13ης Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ένας 40χρονος Έλληνας για απάτες και κλοπές στην ίδια περιοχή. Επιπλέον, αναζητείται μια 45χρονη συνεργός του. 

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν, από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, να κινούνται ύποπτα στην περιοχή του Πειραιά, ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, αστυνομικοί της οποίας μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 40χρονο και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου. Όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν ηλικιωμένη γυναίκα. 

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 40χρονος και η συνεργός του, από τον περασμένο Ιούλιο, προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία στη συνέχεια έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τους αφαιρούσαν και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.