X

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή στην σορό του νεαρού. Ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος άνδρας που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό.

Ant1news

Απροσδιόριστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του νεαρού επίδοξου ληστή του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς, ο οποίος διενήργησε την νεκροτομή στην σορό του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές πόρισμα για τους λόγους που στέρησαν την ζωή του άνδρα. Όπως είπε, «η σορός του φέρει κάποιες κακώσεις, από τις οποίες όμως δεν φαίνεται ότι έχει προκληθεί ο θάνατος του».

Περισσότερα στοιχεία αναμένει ο ιατροδικαστής από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν σε δείγματα που ελήφθησαν από την σορό, όμως τα αποτελέσματα τους δεν αναμένονται νωρίτερα από δύο εβδομάδες.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για τα οποία θα απολογηθεί την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε ο δεύτερος άνδρας που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 33χρονου. H αστυνομία κάνει λόγω για προσαγωγή 55χρονου υπόπτου. Πρόκειται για καταστηματάρχη της περιοχής ο οποίος αν ταυτοποιηθεί και επισήμως, σύμφωνα με την αστυνομία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Οι Αρχές εξετάζουν εδώ και μέρες τα βίντεο από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 33χρονος και όπως αναφέρουν είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. Μάλιστα, όπως προκύπτει απο τα βίντεο που εξετάζονται, έχει οικειότητα με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου. 

Παράλληλα, γίνεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, για να διαπιστωθεί αν οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν οι δέουσες ή ήταν υπερβολικές.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχει μπει και το μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, ώστε να διαπιστωθεί αν φέρει αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου.

Έξω από το κοσμηματοπωλείο όπου έγινε το θλιβερό περιστατικό, πολίτες έχουν αφήσει λουλούδια και κεριά, ενώ έχουν γραφεί και συνθήματα, ενώ τον προβληματισμό της για όσα συνέβησαν στο κοσμηματοπωλείο εξέφρασε η Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.