X

Ελεύθερος και ο μεσίτης για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, μετά από την απολογία του. Μαίνεται η κόντρα Γεροβασίλη-συνδικαλιστών για τα χτυπήματα των αστυνομικών στον 33χρονο.

Ant1news

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, αφέθηκε ο μεσίτης, ο οποίος εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, έξω απο το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας, όπου έχασε την ζωή του ο 33χρονος.

Στον 55χρονο επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου απο την χώρα, καθώς και η τακτική εμφάνιση του στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι είχαν επιβληθεί και στον κοσμηματοπώλη, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης, μετά την απώλεια της ζωής του Ζακ Κωστόπουλου, λίγες στιγμές μετά απο τον ξυλοδαρμό του, αφότου βγήκε απο το κατάστημα του κατηγορούμενου.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εκφράζοντας την λύπη του για το περιστατικό και δηλώνοντας συγκλονισμένος από τον θάνατο του 33χρονου.

Φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει το θύμα, αλλά να το αφοπλίσει, καθώς κρατούσε μαχαίρι και θα μπορούσε να χτυπήσει κάποιον τρίτο ή τον ίδιο. Εκείνος όπως ισχυρίζεται τον αφόπλισε και αμέσως απομακρύνθηκε από τον Ζακ Κωστόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι φοβήθηκε στην θέα και την απειλή του μαχαιριού σε συνδυασμό με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 33χρονος, κάτι που δεν του επέτρεπε να σκεφτεί λογικά.

 

Την ίδια ώρα, μαίνεται η αντιπαράθεση της οικογένειας του 33χρονου και με τους αστυνομικούς οι οποίοι πρώτοι έφθασαν στο σημείο και εμφανίζονται σε βίντεο να χτυπούν τον Ζακ Κωστόπουλο, ενώ αυτός κείτεται αδύναμος στο πεζοδρόμιο. 

Η οικογένεια κάνει λόγο για άσκηση υπερβολικής βίας, θέση την οποία έχει ασπαστεί και η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έχει ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας.

Απο πλευράς τους ωστόσο, συνδικαλιστές αστυνομικοί κάνουν λόγο για φυσιολογική συμπεριφορά των συναδέλφων τους, με τον Πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών να λέει στον ΑΝΤ1 ότι δεν είδε κανένα λιντσάρισμα του 33χρονου.