X

Χειροπέδες σε “φιλάνθρωπο” απατεώνα

Προσέγγιζε τα θύματά του με δόλωμα τη φιλανθρωπία και αποσπούσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ήταν σεσημασμένος από το 1978!

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Δύο διαφορετικές καταγγελίες από θύματα απάτης, με τον ίδιο τρόπο δράσης όμως, οδήγησαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στη σύλληψη μεγαλο-απατεώνα, σεσημασμένου από το 1978 για δεκάδες αδικήματα.

Ο 61χρονος με τη χλιδάτη ζωή, τα πανάκριβα κοστούμια και αυτοκίνητα, προσέγγιζε τα θύματά του με δόλωμα τη… φιλανθρωπία.

Σε πασίγνωστο λαϊκό τραγουδιστή παρέδωσε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, στο οποίο του είπε ότι είχε φυλάξει τις οικονομίες μίας ζωής, και του δήλωσε πως θέλει να τα δωρίσουν από κοινού σε ένα Ίδρυμα και να βοηθήσουν ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Ο καλλιτέχνης παρέλαβε το χρηματοκιβώτιο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα κάλεσε τον “φιλάνθρωπο” να το πάρει πίσω και να κάνουν τη δωρεά. Τότε ο απατεώνας φρόντισε να… προσθέσει δεσμίδα χρημάτων στο χρηματοκιβώτιο, μόνο που ήταν αποκόμματα εφημερίδων σε σχήμα χαρτονομισμάτων.

Με την πειθώ του κατάφερε τον τραγουδιστή να επενδύσει 60.000 ευρώ και σε περίπτωση, που κάτι δεν πήγαινε καλά να κρατούσε το χρηματοκιβώτιο. Ο “φιλάνθρωπος” εξαφανίστηκε και έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη.

Με τον ίδιο τρόπο είχε εξαπατήσει και μία 70χρονη γυναίκα, από την οποία απέσπασε το ποσό των 75.000 ευρώ.