X

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ομόνοιας (εικόνες)

Τραυματίσθηκαν αστυνομικοί, που διακομίσθηκαν στο 401 ΓΣΝΑ . Κάηκαν ιδιωτικά και υπηρεσιακά αυτοκίνητα…

Ant1news

Καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας επί της οδού Βερανζέρου.

Περίπου πενήντα άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν στο ΑΤ με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. .

Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου. Στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα και εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Βερανζέρου.

Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΚΙΝΑΛ: αν δεν μπορούν να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν

Με αφορμή την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αν δεν μπορούν οι κυρίες Υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν! Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς.

Το Ποτάμι: 'Οταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες; 

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε και Το Ποτάμι: Η ανοχή αποθρασύνει. Μετά τις επιθέσεις σε πρεσβείες και υπουργεία, κουκουλοφόροι επιτίθενται τώρα και στα πιο κεντρικά αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό της Ομόνοιας. Η χώρα μοιάζει ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις διαθέσεις συμμοριών. Η αστυνομία, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποί της, λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις. Η πολιτική ηγεσία δείχνει απρόθυμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η εικόνα γενικευμένης ανομίας δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες. Αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο τώρα, οι συνέπειες για την κοινωνία θα είναι ολέθριες και θα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές. 'Οταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες;

Την επίθεση σχολίασε και το ΚΚΕ. “Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στο Α.Τ. Ομόνοιας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού και να επιβάλλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής.”

Τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν επισκέφτηκαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ, ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση:

Λίγη ώρα μετά τη διακομιδή των τραυματιών αστυνομικών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στελέχη της ΟΝΝΕΔ τους επισκέφτηκαν προκειμένου να δηλώσουν την υποστήριξή τους και ενημερωθούν από τους συναδέλφους τους για την κατάστασή τους. Ο Πρόεδρος Κώστας Δέρβος, ο Αντιπρόεδρος Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας ΚΕ Ανδρέας Καρασαρίνης και μέλη του Τομέα Δημόσιας Τάξης συνομίλησαν με εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ σχετικά με την πορεία της υγείας των συναδέλφων τους. Αυτές τις ώρες οι σκέψεις μας είναι μαζί με τους συμπολίτες μας που με ελάχιστα εφόδια βρίσκονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με κοινούς ποινικούς και πολιτικά ακραίους εγκληματίες. Δυστυχώς, η υπό προθεσμία κυβέρνηση εδώ και χρόνια χαϊδεύει συνειδητά αυτούς που σήμερα προσπάθησαν να τους δολοφονήσουν εν ψυχρώ. Τους στέλνουμε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα: Οι μέρες της ανομίας είναι μετρημένες.