X

Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1 για ΑΤ Ομόνοιας: ήθελαν νεκρό! (βίντεο)

Καρέ καρέ περιέγραψε την καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών.Δείτε βίντεο αμέσως μετά από τη στιγμή της επίθεσης.

Ant1news


Για «αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν νεκρό αστυνομικό» κάνει λόγο ο Στράτος Μαυροειδάκος, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας.

Όπως περιέγραψε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, «περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη».

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών αστυνομικών, ο Στ.Μαυροειδάκος είπε πως οι τρεις από τους συναδέλφους του πήραν εξιτήριο από το 401, ενώ ο τέταρτος νοσηλεύτηκε αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα και πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί.

Ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών τόνισε ότι δεν υπάρχει «πολιτική βούληση να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι».

Τέλος, αναφέρθηκε σε «γυμνασμένους» δράστες που πήγαν στην Ομόνοια με γκλομπ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «στρατολόγησή τους από τους αναρχικούς».

«Και εμείς καθόμαστε εδώ μοιρολατρικά…», κατέληξε.

 

Γεροβασίλη: είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αποχωρώντας από το ΑΤ Ομόνοιας, το οποίο δέχθηκε χθες επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Όταν ρωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είπε ότι δεν φτάνει η κατάργηση ή μη, συγκεκριμένων ομάδων αλλά μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τρόπος δράσης και κατάλληλος συντονισμός.

Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο υπουργείο με τους αρμόδιους παράγοντες και υπήρξε συνεργασία στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων στις ανακοινώσεις τους για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας.


Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ένωση Αστυνομικών

 

 

 

 

 

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης