X

Δικηγόρος σε ομάδα εκβίασης γιατρού για δήθεν λάθος θεραπεία

Πόσα χρήματα κατόρθωσε να του αποσπάσει, μαζί με τους συνεργούς του, πριν τους καταγγείλει.

Ant1news

Θύμα αλλεπαλλήλων εκβιασμών και απειλών για την σωματική του ακεραιότητα, καθώς και για την επιχείρηση του, έπεσε ένας 36χρονος οδοντίατρος στην Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση, μετά από καταγγελία του, εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι και συνέλαβαν τρεις άντρες. Οι τρεις δράστες ήταν ηλικίας 29, 44 και 52 ετών, εκ των οποίων ο 44χρονος είναι δικηγόρος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ο 52χρονος και ο 29χρονος από τις αρχές Σεπτεμβρίου απειλούσαν την ζωή και την επιχείρηση του, θεωρώντας τον υπεύθυνο, όπως του ανέφεραν, για μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο. Αρχικώς απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν το ποσό των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, μέσω του 44χρονου δικηγόρου, απαιτούσαν εκβιαστικά άλλες 6.000 ευρώ, προκειμένου, όπως του έλεγαν, να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Χαλκηδόνας, οι τρεις άντρες παρέλαβαν από τον 36χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό κι αμέσως μετά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.